HomeProjectenContactOaseRemulight

Patent te koopOase by Remutech


"Water, lekker lekker water.
Zonder water word het allemaal niets.
Water, lekker lekker water.
Blij blij, dat er water is."Een liedje wat ik leren moest op school toen ik een
jaar of 6 was. Nu 48 jaar en de oplossing voor als er
eens geen water is:
De gepatenteerde "Oase" by Remutech.
Een voorraadtank die in elk keukenkastje past.
Met zijn geringe afmetingen van
40X50X10 Centimeter geeft hij in geval voor nood
20 liter vers drinkwater water gewoon
door de normale kraan.

Eigenschappen
. Snelle installatie
. Compact, slechts 10CM diepte in uw kastje
. 100% Recyclebaar
. Kost geen energy (groen systeem)
. Eenmaal plaatsen, en verder geen omkijken naar
. Ontlucht automatisch
. Bij drukwegval geen terugheveling door geïntegreerde waterlock
. Altijd water door oppompen van de Oase. Dit kan door een fietspomp of Co2 patroon.
. Evt. kan het vat ook leeg gelopen worden door aftapkraan

Drinkwater in noodsituaties
Bij een uitval in de drinkwatervoorziening die naar verwachting langer duurt dan 24 uur, wordt een alternatief drinkwatersysteem opgezet. Elke inwoner van Nederland heeft recht op minimaal drie liter schoon water per dag. Waterleidingmaatschappijen en gemeenten zijn verantwoordelijk voor de verstrekking van drinkwater in noodsituaties.
(Bron: WMD)


Met de “Oase-by-remutech” in uw keukenkastje, heeft U maar liefst 20 liter drinkwater op voorraad. Dit is voor een 1 persoons huishouden, dus bijna een week drinkwater.  Het ideale uitgangspunt is, dat elk gezin, waar ook in de wereld, die schoon drinkwater uit de kraan heeft, in ieder geval 1 “oase-by-remutech” in zijn huis heeft geïnstalleerd. Voor de kosten zou dit moeten kunnen. De geschatte verkoop prijs is momenteel ergens tussen de 30 en 35 euro. De installatie, is zo simpel, dat iedereen dit zou moeten kunnen klaren.  Het is een klusje van gemiddeld een uur.

Natuurlijk kunt U meerdere Oase’s in uw huis plaatsen. In principe mag dat op elk aftappunt, waar regelmatig water getapt wordt. Dus ook tussen aanvoer leiding naar de Wc’s, of tussen de koude douchekraan. De regel is, dat er minimaal 20 liter water per week uit getapt moet worden. Dit om een evt. bron voor de legionella bacterie te elimineren. Daar de temp. in een woning normaal altijd ver beneden de 25 graden celcius is, is de kans al nihil, dat de bacterie vermenigvuldigd.  Maar omdat het water constant ververst wordt, is de kans op besmetting te verwaarlozen, en even groot dan het drinken van gewoon leidingwater. Vergeet niet, dat het leidingwerk in de woning in principe ook een watervat is, alleen dan eentje uit pijpleidingen. 


Waar komen Legionella-bacteriën voor?
De bacterie die de ziekte veroorzaakt, bevindt zich in zeer lage aantallen in de grond en in het (leiding)water. De Legionella-bacterie vormt een probleem als zij zich heeft kunnen vermenigvuldigen. Dit kan plaatsvinden in water met een temperatuur tussen 25 en 55 graden Celsius. Hierbij kunnen grote aantallen bereikt worden als het water langere tijd stilstaat. Door sterke doorstroming kan aangroei van de bacterie worden voorkomen. Wanneer doorstroming niet in het hele warmwatersysteem kan plaatsvinden, kunnen plaatsen ontstaan waar het water blijft stilstaan (dode hoeken). Op deze plaatsen kan verdere nagroei plaatsvinden. Dit vormt een risico.
(Bron: www.aava.nl/Legionella/42_vragen.htm)

Patent
Het octrooi van de Oase by Remutech is te koop. Hiervoor kunt u contact opnemen met Rene Mulder via de contact pagina. Biedingen worden niet via mail of telefoon gedaan, daarentegen kunt u een afspraak maken.


“Oase-by-Remutech” het plekje in uw huis waar in geval van nood, water te vinden is.